Geven van je overvloed maakt iedereen rijk!

site maken

JOUWWEB: hoe werk het...

meer info/ foto's over je vraag/ aanbod kun je op een externe pagina zetten, een link daarheen zet je bij beschrijving.

jouwweb aanmaken: ga naar www.jouwweb.nl

Onder de groene en gele balkjes staat: direct beginnen met je eigen website. Vul gr-2 in als je lidnr 2 hebt, of gr-3 als je lidnr 3 hebt (etc). De letters 'gr' staan voor Gelderse Ruilkring. En 'streepje nummer' geeft aan om welk lid het gaat. Lid 14 maakt dus http://gr-14.jouwweb.nl aan en lid 55 maakt http://gr-55.jouwweb.nl  (etc). De letters 'gr' staan voor Gelderse Ruilkring.

Vul dan je emailadres in. Je krijgt een mail met daarin een link om je emailadres te bevestigen, en een wachtwoord om je website aan te maken. Dat wachtwoord wijzig daarna je meteen. Onthoud goed welk wachtwoord en welk email adres bij jouw gr site hoort, want om de site aan te vullen of te wijzigen heb je beiden nodig.

Kies een design: naar jouw smaak met 2 kolommen. Je kunt de kleur en achtergrond vaak aanpassen en er foto’s op zetten, dus daar hoef je niet op te letten. Let op de vorm die jou aanspreekt, als er maar 2 kolommen mogelijk zijn. Je kunt het design altijd later nog wijzigen, dus kies gewoon iets.

 

Beheerpaneel:

INHOUD: overzicht pagina’s + instellingen wijzigen etc. foto’s die je hebt gebruikt, statistieken: hoe vaak je pagina bekeken is etc

DESIGN: huidig: kies 2 kolommen en laat het verder zoals het is of pas aan naar believen, favicon: kun je aanpassen als je wilt, verander van design: kies je als je een ander design wilt

INSTELLINGEN: website standaard: vul alles naar believen in. (de rest is niet belangrijk).

Inloggen: als je wilt inloggen ga je naar www.jouwweb.nl  en kiest rechts bovenaan ‘inloggen’, emailadres + wachtwoord invullen..

Site bewerken: klik op ‘bewerk deze site’.

Home page opstellen:  klik op ‘home’

Zie m.b.t. onderstaande beschrijving als voorbeeld eventueel http://gr-1.jouwweb.nl. Succes.

Voorbeeld: je wilt een hobbelpaard aanbieden:

Pagina aanmaken:  klik links boven op de groene pijl (terug naar beheerpaneel), kies inhoud, kies overzicht, kies links onder: pagina toevoegen en volg de aanwijzingen: geef je pagina een korte naam: voorbeeld hobbelpaard (kies later evt. ook nog pagina’s rangschikken om de volgorde van de pagina’s te wijzigen).

Vervolgens volg je de aanwijzingen van jouwweb om je site vorm te geven. Voor elke advertentie maak je een aparte pagina. De linkjes daarvan zet je duidelijk als fixed item op de smalle kolom zodat je die vanaf elke page kunt aanklikken..

Linkjes maken: als jouw website http://gr-55.jouwweb.nl is en je hebt een hobbelpaard in de aanbieding, dan heb je dus een pagina met de naam hobbelpaard aangemaakt. De URL van deze pagina krijg je te zien als je klikt op ‘bekijk pagina’ of ‘gr-55.jouwweb.nl bekijken’ (middenboven).

Je URL voor de hobbelpaard is: http://gr-55.jouwweb.nl/hobbelpaard en deze URL plak je in een word document. Als je de cursor er direct achter zet en een spatie maakt, ontstaat er vanzelf een aanklikbare link: http://gr-55.jouwweb.nl/hobbelpaard. Deze link kort je in tot hobbelpaard door de cursor vlak voor de letter h van hobbelpaard te zetten, en dan op de back-space toets te klikken (de pijl naar links boven de entertoets) tot de rest van de link voor hobbelpaard weg is. Nu staat er alleen nog hobbelpaard, met de link naar jouw page over je hobbelpaard daarin verborgen. Deze link hobbelpaard plak je als fixed item in de smalle kolom. Al die linkjes kun je dan vanaf elke pagina aanklikken.

Maak pagina hobbelpaard onzichtbaar in het menu (omdat hobbelpaard als fixed item hebt gemaakt). Dit doe je door naar het beheerpaneel te gaan en in de kolom ‘zichtbaar in menu’ in de rij van deze pagina op het oogje te klikken zodat er een streep door komt. De pagina is dan niet zichtbaar in het menu.

Tip mbt de reclame: je kunt onder je tekst een aantal keer toetsen: punt enter punt enter punt enter punt enter (etc), zodat er een hele kolom puntjes komt te staan onder je tekst. Als je deze puntjes selecteert met je muis en vervolgens de letterkleur verandert naar wit (mbv het 15e icoontje in de bovenste rij), dan valt het bijna niet meer op.

Foto uploaden: op de onderste rij icoontjes, kies je het 6e icoontje van rechts: 'afbeelding invoegen/ bewerken'. Kies uploaden, browse en invoegen. Als je dit opslaat, staat je foto op de pagina.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.